Description
Muurikka 2W1 Grill Elektryczny I Wędzarnia 900 W
Elektryczny Grill z Wędzarnią Muurikka Nokkela 900 W (Murrikka Electric Grill & Smoking Oven TO6842) Grill elektryczny z wędzarnią Muurikka Nokkela to nowoczesne urządzenie, idealnie dostosowane do domowego grillowania oraz wędzenia wszelkich wyrobów. Wykonanie jest ze stali nierdzewnej co gwarantuje bezpieczeństwo w kontakcie z żywnością oraz długi okres użytkowania. Grzałka posiadająca moc 900 W szybko nagrzewa powierzchnię grilla, na którym można wędzić i grillować w wysokich i niskich temperaturach. Podczas wędzenia podgrzewamy od spodu zrębki wędzarnicze, znajdujących się pod rusztem wędzarni. Wówczas podgrzewane zrębki wytwarzają niezbędny dym wędzarniczy. Zrębki są oddzielone od wędzonych produktów tacką tłuszczową, która zapobiega spalaniu wytopionego tłuszczu. Wędzarnia Muurikka Nukkela wyposażona jest w jeden stalowy ruszt, na którym układamy przeznaczone do wędzenia produkty. Grillowanie natomiast odbywa się dzięki zastosowaniu górnej grzałki umieszczonej w pokrywie urządzenia. Wówczas ułożone na ruszcie potrawy poddawane są temperaturze od góry. Dzięki temu grill jest urządzeniem bezdymnym co jest jego olbrzymią zaletą. Jak to działa ! Urządzenia posiada jedną grzałkę elektryczną o mocy 900 W, którą w przypadku wędzenia montujemy w dolnej części piekarnika pod rusztami. Gdy zamierzamy grillować przekładamy grzałką do pokrywy, gdzie mocujemy ją za pomocą specjalnych uchwytów. Dzięki temu urządzenia zmienia się w bezdymny elektryczny grill Muurikka Nokkela. Dzięki prostocie urządzenia wędzenie w wędzarniach elektrycznych Murrikka Nokkela jest bardzo proste i nawet nowicjusz w tym temacie bez problemu przygotuje wędzone produkty i dołączy do wędzarniczej braci. Parametry techniczne grilla i wędzarni Muurikka Nokkela 900 W: Moc grzałki : 900 W Wymiary rusztów: 34 X 22 cm Powierzchnia rusztu: 748 cm² Materiał: stal nierdzewna Wymiary : 45,5 X 30 X 37,5 cm Waga: 3,5 kg Producent: Muurikka Finlandia Do wyprodukowania dymu wędzarniczego używamy zrębek wędzarniczych różnych rodzajów drzew, które umieszczamy na specjalnej tacy. Tacę wprowadzamy do komory i umieszczamy nad grzałką, która je podgrzewa do temperatury wystarczającej by wydzielały czysty wędzarniczy dym. Nad zrębkami znajduje się stalowy ruszt na którym układamy poddawane wędzeniu potrawy, a gęsty dym wykonuje resztę pracy. Po kilku godzinach produkty nabierają koloru i smaku charakterystycznego dla wędzonych smakołyków.
xxxxx
yyyyy